Halo

TMD´s Halo RS 8077

Halo är ett svart sto f. 2018 som köptes in till stuteriet som ettåring. Hon mäter 104 cm i mankhöjd och 13 cm i skena.


Halo fick som treåring avelsdiplom med 98788 = 40 poäng och avelsvärdeklass G I när hon visades för M. Johansson på sommarpremiering.


Halo är också visad på några utställningar med som mest 42 poäng. En Reserv-BIS titel och en Championtitel har hon erhållit.

Halos far Argonath är visad flera gånger med höga poäng. Han har på avelsvärdering belönats med 41 poäng och avelsvärdeklass GI. Han är far till en godkänd hingst och tre diplomston.

Halos farmor heter Sjaantje och hon har belönats två gånger med hela 43 poäng på utställning. Hon har premierats med ELIT. Halos farfar Sybrien är en 1. premie hingst från Holland.


Halos mor heter Dewdrop. Hon är belönad med upp till 42 poäng och har erhållit SUCH och avelsvärdeklass GI. Hon köptes in till stuteriet 2019 och fick endast 3 avkommor. Hon betäcktes 2020 men insjuknade hastigt vintern 2021 i hjärnblödning och fick avlivas akut. Halos morfar Helmut är en förstapremiehingst i Holland som bl a är far till hingsten

Skerry v. Geldersoord. Skerry är i sin tur far till väldigt många framgångrika ponnyer.


Halos mormorsmor heter Jiggle och är ett sto som har fått ett antal olika avkommor såsom Ulivia of Shetlane, Nimble of Shetlane och Kibble v.d. Hurkske Bossen.

Om Halo


Halo fastnade jag för som ettåring. Jag hade tidigare samma år köpt hennes mor, Dewdrop från uppfödaren. Jag gillade både stam, utseende och temperament på dessa ston så när Halo blev till salu fick hon givetvis flytta hem till mig. Då var hon en charmig, välhanterad och väldigt välutvecklad ettåring med så mycket man att den stod rakt ut från mankammen.
Halo är en väldigt mysig individ som alltid vill komma fram och hälsa, undersöka och bara vara i närheten av oss. Hon är snäll mot alla och har lite lägre rang i flocken.

Bilder