Olympia

Emmeros Olympia RS 8078

Olympia är ett svart sto f. 2018 som köptes in till stuteriet som ettåring. Hon mäter 103 cm och 13 cm i skena.


Olympa fick som treåring dubbelguldsdiplom. Hon visades även på sommarpremiering och fick då 38 poäng och avelsvärdeklass G I.


Olympia är visad på utställning, hon har erhålllit två stycken guldplaketter som treåring, Hon erhöll då 88798 = 40 poäng och 98798 = 41 poäng.

I Olympias stamtavla finns många ponnyer som har höga meriter. Olympias far Jubilar har erhållit 42 poäng på avelsvärdering och avelsvärdeklass GI. Han har också fått Super SUCH för sina framgångar i utställningsringen.

Olympias farmor Colette och farfar Fridolf har båda premierats med ELIT och är föräldrar till en rad framgångsrika avkommor såsom Hamras Amapola och Emmeros Dianah . Fridolf är även far till flera godkända hingstar och framgångsrika ston. Emmeros Hamlet, Linnestofta Meat Loaf, Emmeros David, Emmeros Kanon, Emmeros Filip, Emmeros Legolas. Emmeros Lina och Emmeros Imponera,


Olympias mor Nicole är premierad med Super ELIT. Hon har belönats med många titlar och har nu även fått förvärvningsdiplom. Nicole fick 17 levande föl, det sista fölet föddes vid 25 års ålder. Hon är mor till 3 avelsgodkända hingstar och 5 ston som fått diplom/dubbelguldsdiplom. Olympias mormor Sancerre och mormors mor, Sans Soucie är båda ELIT premierade. Olympias morfar Dirk kom från Holland och har samma far som framgångsrika Charley v.d. Provincialeweg.

Om Olympia


Jag har alltid velat haft en ponny från Stuteri Emmero. När jag var där och skulle välja ut ett sto så blev det Olympia. Hon hade en väldigt bra stam och stod en liten bit ifrån och tog det lite försiktigt. Hemma efter några år har hon nu utecklats till ledaren i gänget, Hon är alltid först fram och hälsar, nyfiken och undersöker vad som sker. Hon gillar fart och fläkt, det ska gå fort framåt! När de andra galopperar, länger hon bara stegen och fortsätter att trava framåt!

Bilder